Visa allastudier.se som: Mobil

Kultur och demokrati

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Göteborg
15 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Göteborg
Sista ansökan: 2020-04-14

Kultur och demokrati

Är du intresserad av sambandet mellan kultur och demokrati? Demokrati handlar inte endast om parlament och konstitution. På denna kurs undersöker vi utifrån ett humanistiskt perspektiv den demokratiska infrastrukturen där kulturinstitutioner alltid spelat en viktig roll. Ljuset riktas mot estetiska praktiker i relation till exempelvis folkbildning, medborgardialog, sociala rörelser, mediekonsumtion och hållbar utveckling. Viktiga teman i undervisningen är det offentliga samtalets förutsättningar, maktrelationer i det urbana offentliga rummet, konstens utopiska potential och forskarens och kulturarbetarens roll i dessa processer. Kursens tar sitt avstamp i den lokala kontexten och som analyseras utifrån konkreta exempel. Därefter lyfts blicken mot globala demokratiska dilemman och du introduceras för disciplinärt etablerad och aktuell internationell forskning om kultur och demokrati.

Förkunskaper

Avslutade kurser motsvarande kursfordringar för kandidatexamen, eller motsvarande. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande svenska B/svenska 3 och engelska A/engelska 5.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön