Visa allastudier.se som: Mobil

Kultur och kommunikation

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Göteborg

Kultur och kommunikation

Kursen skapar medvetenhet om stereotyper, egna värderingar och skillnader inom och mellan olika grupper utifrån ett problematiserat kulturbegrepp. Språkets anpassbarhet till ändamål och målgrupper diskuteras. Färdigheter ges för att genomföra analyser av tal- och skriftspråklig kommunikation ur ett kulturellt perspektiv. Sådana analyser kan lägga grund för policies och rekommendationer för språkval och tilltal internt och externt i en organisation så att ömsesidig respekt och tillit uppnås.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs Kandidatexamen om 180 hp eller motsvarande, samt Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5. Därutöver krävs en termins studier på Kommunikatörsprogrammet eller motsvarande kunskaper som förvärvats genom andra kurser eller relevant yrkeserfarenhet.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Kultur och kommunikation

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: