Kulturanalys, fortsättningskurs

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Kulturanalys, fortsättningskurs

Fortsättningskursen erbjuder såväl en breddning som fördjupning av de begreppsliga, teoretiska och analytiska redskap som introducerades under grundkursen. I två tematiska delkurser läggs fokus på samtida förhandlingar kring seder och bruk respektive studier av barn- och ungdomskultur. Under terminen ges fördjupade kunskaper om etnografiska metoder och dess tillämpning vid studier av kulturella fenomen och praktiker. Kursen avslutas med en uppsatskurs som ger träning i att genomföra en undersökning utifrån en vald problemställning. I uppsatskursen ingår också att läsa, kritiskt granska samt opponera på en medstudents uppsats.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs minst 22,5 hp från grundkurs i Kulturanalys (KAY110 eller KAY111) alternativt på grundkurs i Kulturvetenskap (KP1100),  Barn- och ungdomskultur (BOU110), Etnologi (ET1101, ET1201) Kulturstudier (KVL110), eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kulturanalys, fortsättningskurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön