Visa allastudier.se som: Mobil

Kulturarv och turism 2

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg
Sista ansökan: 2022-10-13

Kulturarv och turism 2

Kursen bygger vidare på Kulturarv och turism 1, och syftar till att ge fördjupade kunskaper om turismens roll i samhället med särskild fokus på kulturarvsturism. Den första delkursen fokuserar på kulturarv och turism ur ett upplevelseperspektiv och ger kunskap i hur man skapar och utvecklar upplevelser och destinationer. Den andra delkursen behandlar fenomenet turism ur ett hållbarhetsperspektiv, med särskild tonvikt på kulturarvsturism. Det avser till exempel klimat och turism, platsers bärkraft och andra hållbarhetsrelaterade samhällsutmaningar kopplade till turism samt kulturarvet som hållbarhetsresurs.

Förkunskaper

Utöver grundläggande behörighet krävs godkänt resultat på kursen KA1041 Kulturarv och turism 1 alternativt basåret på programmet H1KAS Kulturarvsstudier. 

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kulturarv och turism 2

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön