Visa allastudier.se som: Mobil

Kulturskolepedagog termin 2, inriktning Musik

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Distans
30 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Vår 2021 - Distans

Kulturskolepedagog termin 2, inriktning Musik

Att kunna organisera lärande inom musik är en efterfrågad kompetens hos många av landets kulturskolor. De behöver både nyanställa och vidareutbilda medarbetare för att klara sitt nya, viktiga uppdrag; att bredda och utveckla verksamheten så att fler barn och unga får tillgång till en likvärdig kulturskola. Den här kursen vänder sig till dig som har den konstnärliga kompetensen och vill bygga på med pedagogisk kunskap relevant för kulturskolan. Den vänder sig även till dig som redan arbetar inom kulturskolan och behöver fortbildning och till dig som är student på en konstnärlig utbildning och vill bygga på med en utbildning till kulturskolepedagog. KSM21 ingår i utbildningen Kulturskolepedagog, 90 hp (motsvarande tre terminers helfartsstudier). Det går bra att starta med Kulturskolepedagog termin 2 även om du inte läst termin 1. Kurspaketet finns med fler konstnärliga inriktningar och om du inte vill läsa på helfart kan du istället söka en eller flera av de kurser som ingår i paketet. Läs mer om vilka inriktningar som finns och om att läsa enstaka kurser.

KSM21, 30 hp omfattar kurserna
KSDI51 Kulturskolans didaktik 2, inriktning Musik, 7,5 hp
KSDI72 Kulturskolans didaktik 3, tvärkonstnärlig samverkan i projektform, 7,5 hp
KSPR72 Kulturskolans praktik 2, inriktning Musik, 7,5 hp
KSPE20 Kulturskolans pedagogik 2, 7,5 hp

Utbildningens innehåll
Utbildningen utgår från kulturskolans särskilda uppdrag, där barn och unga frivilligt deltar i lärande på sin fritid och vi ställer relevant pedagogisk forskning i relation till den praktiska verksamhet som är specifik för kulturskolan. Under kursen får du både bredda och fördjupa ditt didaktiska kunnande och lära dig mer om specialpedagogik för kulturskola och utveckla din förmåga att erbjuda läraktiviteter av hög kvalitet med utgångspunkt i vars och ens förutsättningar. Vi kommer att jobba med tvärkonstnärliga projekt och du får planera och organisera tvärkonstnärliga läraktiviteter samt bredda din egen konstnärliga uttrycksform i relation till andra uttrycksformer. Du får också fördjupa ditt didaktiska kunnande utifrån din egen konstnärliga kompetens på ditt huvudinstrument, och utveckla dina instrumentalmetodiska färdigheter. Under terminen kommer du även ha praktik på en kulturskola där du under handledning av  verksamma pedagoger är med och planerar, organiserar och leder aktiviteter utifrån din specifika konstnärliga kompetens. Göteborgs universitet har samarbete med kommuner som gör att vi kan erbjuda praktikplatser hos många kulturskolor inom Västra Götalandsregionen. Behöver du en praktikplats i någon annan region ansvarar du själv för att tillsammans med universitetet ta fram den. Universitetet behöver även godkänna den. Särskilda krav på klädsel kan förekomma på praktikplatser och vissa verksamheter kan kräva utdrag ur belastningsregistret.

Undervisningens upplägg
De fyra kurserna löper parallellt under hela terminen, alla på kvartsfart. Praktiken gör du på en kulturskola, övrig undervisning sker till största delen på distans. Följande datum behöver du vara på universitetet i Göteborg:
6-7 februari, 5- 6 mars, 2-3 april, 7-8 maj, 28-29 maj

Behörighet och arbetsprover
Du behöver ha grundläggande behörighet för högskolestudier samt konstnärlig kompetens motsvarande 90 högskolepoäng. Om du inte har akademiska poäng men har uppnått motsvarande kunskap på annat sätt, till exempel genom att arbeta som musiker, kan du bli behörig genom så kallad reell kompetens. Du måste ansöka om att få din kompetens prövad, genom att fylla i en blankett på antagning.se när du anmäler dig till kursen. Mer info om hur du gör hittar du på universitetets hemsida.
Instruktioner för arbetsprovet hittar du på konstnärliga fakultetens hemsida.

Förkunskaper

Minst 90 hp konstnärlig utbildning inom musikområdet, eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Kulturskolepedagog termin 2, inriktning Musik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: