Visa allastudier.se som: Mobil

Kulturvård med inriktning mot konservering, masterprogram

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Göteborg
120 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Höst 2021

Göteborg
Höst 2021
2021-04-14

Kulturvård med inriktning mot konservering, masterprogram

Masterprogrammet i kulturvård med inriktning mot konservering innebär en fördjupning och specialisering inom konservatorsfältet, i enlighet med ENCoRE. Vilken specialisering som erbjuds beslutas inför varje programstart, och kommer år 2021-2022 att vara konservering av moderna material.

Utbildningen är tvärvetenskaplig och baseras på såväl yrkespraxis som de senaste rönen inom forskningsområdet. Avancerade analysmetoder för tillståndsbedömning av material, liksom förebyggande och aktiva konserveringsmetoder ingår i programmet. Metodiska och tekniska färdigheter kombineras med kritiskt tänkande och ett etiskt förhållningssätt.

Innehåll
Under det första året är samtliga kurser obligatoriska och ställer höga krav på närvaro. Innehållet och kursernas följd är tydligt anpassade till specialiseringsområdet. Under det andra året ges möjlighet att göra en längre praktik. En masteruppsats om 30 eller 60 hp avslutar utbildningen.

Undervisningen
Undervisningen sker på engelska och bygger på föreläsningar, seminarier, handledning och laborationer. Studieresor kan förekomma och programmet genomförs i nära samverkan med nationella och internationella organisationer.

Förkunskaper

Kandidatexamen i kulturvård med inriktning mot konservering. Student med motsvarade utbildning kan ges tillträde till programmet efter prövning. Engelska B/Engelska 6 eller motsvarande IELTS eller TOEFL.

Examen & Intyg

Masterexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Kulturvård med inriktning mot konservering, masterprogram

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: