Visa allastudier.se som: Mobil

Kurspaket kulturskolepedagog 1, inriktning teater

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Distans
30 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Höst 2021 - Distans

Kurspaket kulturskolepedagog 1, inriktning teater

Att kunna organisera lärande inom scenkonst är en efterfrågad kompetens hos många av landets kulturskolor. De behöver både nyanställa och vidareutbilda medarbetare för att klara sitt nya, viktiga uppdrag; att bredda och utveckla verksamheten så att fler barn och unga får tillgång till en likvärdig kulturskola. Utbildningen vänder sig till dig som redan har den konstnärliga kompetensen och som vill bygga på med pedagogisk kunskap relevant för kulturskolan.Den vänder sig även till dig som redan arbetar inom kulturskolan och som behöver fortbildning och till dig som är student på en konstnärlig utbildning och vill bygga på med en utbildning till kulturskolepedagog. 

Kurspaketet består av fyra enskilda kurser som löper parallellt under terminen. Kurspaketet innebär en termins heltidsstudier och omfattar kurserna:

  • KSDI60 Kulturskolans didaktik 1 - Scenkonst med inriktning teater, 7,5 hp
  • KSPR60 Praktik i kulturskola 1 - Scenkonst med inriktning teater, 7,5 hp
  • KSPE11 Kulturskolans pedagogik 1, 7,5 hp
  • KSBU11 Barns och ungas rätt till delaktighet i samhälle, kultur och kulturskola, 7,5 hp

Utbildningens innehåll
Utbildningen utgår från kulturskolans särskilda uppdrag, där barn och unga frivilligt deltar i lärande på sin fritid och vi ställer relevant pedagogisk forskning i relation till den praktiska verksamhet som är specifik för kulturskolan. Du får lära dig att planera och organisera läraktiviteter för barn och unga inom teater, med hög konstnärlig kvalitet. Att kunna välja innehåll och form som passar för olika elever och situationer och att kunna reflektera över varför.Du kommer att få verktyg för undervisning i grupp, med utveckling och progression för deltagare i olika åldrar, och med utgångspunkt i vars och ens särskilda förutsättningar.

Du får kunskap om kulturskolan, dess uppdrag och bakgrund samt om barns och ungas förhållningssätt till konstnärliga uttrycksformer, lek, medier och konsumtion och hur vi kan förstå barn och unga som skapande individer.Vi kommer att diskutera begrepp, ideal och normer och sätta dem i relation till politiska mål, lagar och förordningar. Under terminen kommer du också att ha praktik på en kulturskola där du under handledning av verksamma pedagoger är med och planerar, organiserar och leder aktiviteter utifrån din specifika konstnärliga kompetens. Göteborgs universitet har ett samarbete med kommuner som gör att vi kan erbjuda praktikplatser hos många kulturskolor inom Västra Götalandsregionen. Om du behöver ha en praktikplats i någon annan region behöver du själv ta ansvar för att tillsammans med universitetet ta fram den. Universitetet kommer också att behöva godkänna den. Vissa verksamheter kan kräva att du visar utdrag ur belastningsregistret. 

Undervisningen sker till största delen på distans i form av nätbaserade föreläsningar, workshops och seminarier. Det är obligatoriska campusförlagda träffar varje termin.

Läs mer om utbildningen till kulturskolepedagog, behörighet, urval och arbetsprover på Göteborgs universitets hemsida: https://www.gu.se/scen-musik/studera-hos-oss/kulturskolepedagog

Förkunskaper

Minst 90 hp konstnärlig utbildning inom teaterområdet eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Kurspaket kulturskolepedagog 1, inriktning teater

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön