Kurspaket kulturskolepedagog 2, inriktning teater

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Distans
30 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Vår 2023 - Distans

Kurspaket kulturskolepedagog 2, inriktning teater

Att kunna organisera lärande inom teater är en efterfrågad kompetens hos många av landets kulturskolor. De behöver både nyanställa och vidareutbilda medarbetare för att klara sitt nya, viktiga uppdrag; att bredda och utveckla verksamheten så att fler barn och unga får tillgång till en likvärdig kulturskola. Det här kurspaketet vänder sig till dig som har den konstnärliga kompetensen och vill bygga på med pedagogisk kunskap relevant för kulturskolan. Den vänder sig även till dig som redan arbetar inom kulturskolan och behöver fortbildning och till dig som är student på en konstnärlig utbildning och vill bygga på med en utbildning till kulturskolepedagog.

Kurspaket kultuskolepedagog 2, inriktning teater är ett paket av fristående kurser. Kurspaketet finns med fler konstnärliga inriktningar och är en del av utbildningen Kulturskolepedagog som är på totalt 90 hp (motsvarande tre terminers helfartsstudier). Det går bra att starta med Kurspaket kulturskolepedagog 2 även om du inte läst Kurspaket kulturskolepedagog 1. Om du inte vill läsa på helfart kan du istället söka en eller flera av de kurser som ingår i kurspaketet.

Kurspaket kulturskolepedagog 2, inriktning Teater 30 hp omfattar kurserna: 
KSI61 Kulturskolans didaktik 2, inriktning Teater, 7,5 hp 
KSDI72 Kulturskolans didaktik 3, tvärkonstnärlig samverkan i projektform, 7,5 hp
KSPR72 Kulturskolans praktik 2, tvärkonstnärlig samverkan 7,5 hp
KSPE20 Kulturskolans pedagogik 2, 7,5 hp

Undervisningens upplägg 
De fyra kurserna löper parallellt under hela terminen, alla på kvartsfart. Praktiken gör du på en kulturskola, övrig undervisning sker till största delen på distans. Kurspaketet innehåller fyra obligatoriska campusträffar per kurs i Göteborg.

Läs mer om utbildningen på Göteborgs universitets hemsida https://www.gu.se/scen-musik/studera-hos-oss/kulturskolepedagog

Förkunskaper

Grundläggande behörighet och minst 90 hp konstnärlig utbildning inom teaterområdet, eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Kurspaket kulturskolepedagog 2, inriktning teater

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön