Visa allastudier.se som: Mobil

Kvalitativa fältstudier och analyser i religionsvetenskap

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans, Göteborg
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Höst 2021
2021-04-14

Distans
Höst 2021
2021-04-14

Kvalitativa fältstudier och analyser i religionsvetenskap

Fältbaserad kvalitativ forskning har en lång historia inom religionsvetenskapen. Kursen tar upp aktuella perspektiv inom området, som de senaste decenniernas reflexiva vändning, och ger färdigheter inför forskning, rapport- och uppsatsskrivande. Kursen ger ett helhetsperspektiv på fältbaserad forskning genom att avhandla olika delar i ett projekts faser från projektdesign till analys och skriftlig presentation av fältbaserat material. Stor vikt läggs vid metoder för materialinsamling, som intervjuer och deltagande observationer, vilka diskuteras utifrån metodologiska, praktiska och etiska perspektiv.

Förkunskaper

Kandidatexamen alternativt avslutade kurser om minst 180hp på grundnivå, varav minst 90hp med progression i något huvudområde där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5.    

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Kvalitativa fältstudier och analyser i religionsvetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: