Visa allastudier.se som: Mobil

Latinsk epigrafik

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Italien
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2022 - Italien

Latinsk epigrafik

I kursen får du kunskaper, insikter och färdigheter om latinsk epigrafik och dess historia från den äldsta tiden och fram till och med medeltid. Du får också djupare insikter om epigrafiken i den kulturella och historiska kontexten.

Kursen ges på avancerad nivå, men är öppen även för doktorander efter samråd med handledare.

Kursen pågår i sin helhet 18 februari - 23 mars. Utöver inledande föreläsningar via nätet är undervisningen förlagd till Svenska Institutet i Rom, vårterminen 2022 under tiden 28 februari - 13 mars. Urvalet till kursen baseras på en sammanvägd bedömning av tidigare akademiska studier samt ett personligt brev med motivering av kursens relevans för den sökande. Du laddar upp brevet på dina sidor på www.antagning.se senast den 15 november 2021. Utöver högskolepoäng i latin är poäng i Antikens kultur och samhällsliv meriterande. Besked om antagning meddelas via antagning.se

I mån av plats bereds kursdeltagarna bostad vid Svenska Institutet i Rom till förmånlig kostnad. Dessa rum går i första hand till de antagna som rangordnats högst. Övriga antagna till kursen anmodas ombesörja eget boende i Rom.

För dig som är student vid Göteborgs universitet finns möjlighet att söka stipendier som ett bidrag för de egna kostnaderna:

Adlerbertska stipendiet

https://studentportal.gu.se/handledning-och-stod/stipendier?selectedSegment=adlerbertska-stipendier

och Donationsstipendiet för student vid Filosofisk fakultet

https://studentportal.gu.se/handledning-och-stod/stipendier?selectedSegment=donationsnamndens-stipendier

Observera att antagning till kursen inte garanterar att bli tilldelad dessa stipendier.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen som innefattar minst 30 hp Latin eller motsvarande. Från VT 2022 gäller: För tillträde till kursen krävs kandidatexamen i valfritt ämne samt minst 30 hp i latin.  Förkunskapskraven måste vara uppfyllda senast vid terminsstart den termin som kursen går.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Latinsk epigrafik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön