Visa allastudier.se som: Mobil

Litteraturens offentligheter

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Göteborg

Litteraturens offentligheter

Kursen ger kunskaper om den litterära offentligheten förr och nu. Du får inblickar i kulturpolitik och olika stödverksamheter och kan reflektera över redaktörs- och författarrollernas funktion och förändring. Med hjälp av mediehistoria och  medie- och offentlighetsteori studeras litteraturen och dess olika former.

Kursen ges på halvfart under vårterminen och ingår i den rekommenderade studiegången Redaktionell praktik (180 hp). Kursen kan även läsas fristående.

I centrum för utbildningen Redaktionell praktik 180 hp står redaktören som roll, funktion och praktik. Studiegången består av Grund- och Fortsättningskurs i Litteraturvetenskap (termin ett och två). Kurserna ger kunskaper om litteraturens genrer och historia från antiken till våra dagar och tränar dig i att analysera olika litterära texter, från sonetter till bloggar. Du får också träning i teori och metod och akademiskt skrivande. Andra året av utbildningen har ett speciellt fokus på redaktionellt arbete. Du får en historisk och teoretisk orientering i det litterära kritikerfältet och får själv öva litteraturkritiskt skrivande (termin tre). Vidare studeras litteraturens offentligheter där du får inblickar i kulturpolitik och olika stödverksamheter och får reflektera över redaktörs- och författarrollernas funktion och förändring. År två avslutas med att studenterna genomför, redovisar och utvärderar ett projektarbete i form av en litterär produkt eller ett evenemang (termin fyra). Studiegången Redaktionell praktik avslutas med Fördjupningskursen i litteraturvetenskap där man skriver ett examensarbete (termin fem) samt arbetsplatspraktik på redaktion, bildningsförbund, kulturinstitution eller liknande (termin sex).

Den som följer en rekommenderad studiegång måste själv söka varje enskild kurs. Den som inte vill läsa hela utbildningen kan ta flertalet kurser som fristående.

Förkunskaper

Grundkurs och fortsättningskurs i litteraturvetenskap 60 hp eller på varandra byggande kurser om 90 hp i något av de moderna språkämnena med litterär inriktning.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Litteraturens offentligheter

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: