Litteraturhistoriens teori och praktik

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Litteraturhistoriens teori och praktik

Kursen ger fördjupad insikt i litteraturhistoriens teori och praktik och sätter dessa i ett vetenskapshistoriskt ljus. Huvudvikten ligger på en kritisk diskussion av litteraturhistorieskrivning, historisk förståelse och reception i vidare mening, både i en nationell och i en internationell kontext. Kursen tar upp såväl ny teori som olika exempel från litteraturämnets egen historia. Arbetsformerna varierar mellan seminarier, föreläsningar och workshops, men det huvudsakliga arbetet sker genom egen läsning och reflektion.

Förkunskaper

Avslutade kurser om minst 180 hp på grundnivå, varav minst 90 med progression i något ämne, där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15 hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Litteraturhistoriens teori och praktik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön