Visa allastudier.se som: Mobil

Litteraturvetenskap: Fördjupningskurs

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Göteborg

Litteraturvetenskap: Fördjupningskurs

Här fördjupar du dina kunskaper om hur man forskar om litteratur. Du får fördjupande kunskaper om de teorier och metoder som används av forskare inom ämnet litteraturvetenskap. Du får också studera och diskutera litteraturteoretiska källtexter. Vidare får du studera ett litteraturvetenskapligt specialområde i en temakurs. Temakursen har alltid direkt anknytning till något pågående litteraturvetenskapligt forskningsprojekt. Temakursen leds av lärare som själv forskar på området. Halva kursen ägnar du sedan åt att - med stöd av en handledare - genomföra ett självständigt vetenskapligt arbete som presenteras i form av en uppsats. Kursen avslutas med ett seminarium där du får diskutera din uppsats och göra en konstruktiv kritisk granskning av andras arbeten.

Viktig tilläggsinformation 2020-03-16 inför höstterminen 2020 mot bakgrund av coronapandemin: om undervisning och examination på campus inte kan genomföras kommer kursen att ges online istället.

Förkunskaper

Godkänt resultat på Litteraturvetenskap, Fortsättningskurs 30 hp eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Litteraturvetenskap: Fördjupningskurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: