Visa allastudier.se som: Mobil

Magisteruppsats

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Göteborg

Magisteruppsats

Inom valt problemområde med relevans för kunskapsutveckling inom respektive huvudområde söks och värderas vetenskaplig litteratur för att självständigt identifiera och formulera ett forskningsproblem samt avgränsa syfte. Detta studeras empiriskt med användande av vetenskapliga perspektiv och metoder inom huvudområdet. Studien rapporteras skriftligt och försvaras muntligt. Dessutom ingår opponering på annan uppsats. I planering och genomförande av uppsatsarbetet ingår att ta stöd av handledare. Huvudområdena definieras enligt följande: Kostvetenskap beskriver människors möte med mat ur ett tvärvetenskapligt perspektiv. Idrottsvetenskap beskriver idrott och fysisk aktivitet ur ett tvärvetenskapligt perspektiv.

Former för undervisning

Undervisningen bedrivs i form av handledning och deltagande i obligatoriska seminarier. Dessa innefattar idéseminarium, mittseminarium samt slutseminarium med opponering och försvar av uppsats.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs 90 hp godkända kurser i kostvetenskap eller idrottsvetenskap inklusive en godkänd uppsats på kandidatnivå samt MHA201 Ämnesfördjupning, 7,5 hp och MHA301 Vetenskapliga perspektiv och metoder III, 7,5 hp eller motsvarande kunskaper.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Magisteruppsats

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: