Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Magisteruppsats i högskolepedagogik

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Magisteruppsats i högskolepedagogik

Kursen avser att ge tillfälle till att fördjupa kunskaper inom ett specifikt problemområde inom det högskolepedagogiska forskningsfältet. Kursen bygger på genomförande av ett självständigt arbete som omfattar problemavgränsning, formulering av syfte och frågeställning, sökning och sammanställning av vetenskaplig litteratur, teoretiska, metodologiska och etiska ställningstaganden, planering och genomförande av en empirisk studie, bearbetning och analys av insamlat empiriskt material, samt redovisning och diskussion av studiens resultat.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs avlagd kandidatexamen om minst 180 högskolepoäng eller motsvarande examen. Dessutom måste studenten uppvisa färdighet i engelska motsvarande engelska 6 (svensk gymnasienivå) eller engelska B med minst godkänt resultat eller genom ett internationellt test i engelska med krav på lägsta resultat: TOEFL papper: 575 eller med dator: 213, eller alternativt en kandidatexamen som getts på engelska. Studenten ska ha genomgått motsvarande 15 hp, metodkurs med godkänt resultat och med ett innehåll av relevans för högskolepedagogik.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Magisteruppsats i högskolepedagogik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön