Visa allastudier.se som: Mobil

Magisteruppsats i svenska språket

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Göteborg
15 hp
Deltid
Startdatum: Höst 2020 - Göteborg
Sista ansökan: 2020-04-14

Magisteruppsats i svenska språket

Har du redan skrivit en kandidatuppsats i svenska? Vill du fortsätta att träna du dig i att tänka analytiskt på svenska språket ur olika perspektiv? Då har du möjlighet att skriva uppsats på avancerad nivå.

En uppsats på avancerad nivå kan användas i en magisterexamen med svenska som huvudämne.

Kursen består av att du genomför en självständig språkvetenskaplig undersökning där du planerar undersökningen tillsammans med en handledare som hjälper dig att avgränsa ämnet. Du kommer att arbeta med att välja och använda en relevant teori och att motivera ditt val av metod. Du kan arbeta med såväl modernt som historiskt material. Arbetet redovisas som en vetenskaplig uppsats och ska uppfylla de språkliga och innehållsliga krav som ställs på arbeten inom nordisk språkforskning.

Välkommen till oss på institutionen för svenska språket!

Förkunskaper

Kurser på avancerad nivå om minst 30 hp, varav 7,5 hp inom huvudområdet. Detta förutsätter i sin tur filosofie kandidatexamen med 90 hp i Svenska språket eller Nordiska språk, alternativt 60 hp i Svenska språket eller Nordiska språk och 90 hp i annat språkvetenskapligt ämne, eller motsvarande kunskaper. Därutöver krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön