Människa-Robot Interaktion Design

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Göteborg
Sista ansökan: 2023-10-15

Människa-Robot Interaktion Design

Utveckling och forskning om robotar gäller allt från robotar för hemmiljö, autonoma robotar, virtuella agenter och industrirobotar. Human-Robot Interaction (HRI) är en disciplin som handlar om hur vi  designar, utvecklar och utvärderar robotagenter med användaren i slingan. Denna kurs ger en introduktion till HRI-designpraxis, utvärderingsmetoder och tillvägagångssätt. Speciellt kommer kursen att tillämpa människocentrerade tillvägagångssätt för design för (1) förmågor att beakta i en robot, de (2) interaktionsmodaliteter en robot bör ha, och (3) form och utseende hos en robot. Kursen kommer också att ge en förståelse för vilken påverkan robotar kan ha på vårt samhälle, och vikten av de etiska och kritiska övervägandena när de designas.

Förkunskaper

För att vara behörig till kursen krävs en kandidatexamen på 180 poäng. Utöver detta krävs en kurs i människa-dator interaktion på 7,5 Hp. Följande kunskapsnivå i Engelska krävs; Engelska 6/Engelska B eller motsvarande från ett erkänt internationellt test, t.ex. TOELF, IELTS.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Människa-Robot Interaktion Design

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön