Visa allastudier.se som: Mobil

Marin Mikropaleontologi och Paleooceanografi

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Göteborg

Marin Mikropaleontologi och Paleooceanografi

Kursen omfattar studier av betydelsefulla delar av den marina mikrofossila faunan och floran. De olika mikrofossilens utveckling och stratigrafiska utbredning liksom viktiga molluskarters förekomst behandlas. Ett viktigt studieområde är bottenlevande och planktiska foraminiferer och deras betydelse för tolkning av såväl nutida miljöer påverkade av människan som forna havsmiljöer. Hela studieområdets betydelse för såväl vetenskapliga tolkningar och analyser likväl som tillämpningar inom bland annat petroleumgeologin belyses. Kursen omfattar också centrala moment av paleooceanografin med särskild vikt på stratigrafisk analys av utvecklingsförlopp i havet och dess kopplingar till klimatiska, oceanografiska, eustatiska och geografiska förändringar.

Förkunskaper

För tillträde krävs 150 hp inom huvudområdet geovetenskap och/eller marin vetenskap. Grundläggande kunskaper inom marin mikropaleontologi rekommenderas, exempelvis kurs MG0230.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Marin Mikropaleontologi och Paleooceanografi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: