Visa allastudier.se som: Mobil

Masterkurs i Miljöpsykologi

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-04-14

Masterkurs i Miljöpsykologi

Syftet med kursen är att öka och fördjupa deltagarnas kunskap om människors miljöval. I kursen problematiseras och diskuteras den grundläggande frågan om varför människor i vissa situationer väljer att agera miljövänligt och i andra inte. Kursen omfattar de teorier och metoder som används i aktuell psykologisk forskning som syftar till att klarlägga hur mänskligt beteende kan påverkas i en mer miljövänlig riktning. Den avslutande delen av kursen består av självständiga, fördjupande studier kring ett utvalt verkligt miljöproblem.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs minst 180 högskolepoäng från studier på grundnivå. Sökande ska dessutom kunna visa kunskaper i engelska: Engelska 6/Engelska kurs B från svensk gymnasieskola eller motsvarande kunskaper från ett internationellt erkänt test, såsom TOEFL eller IELTS.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterkurs i Miljöpsykologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: