Masterprogram i Innovation och industriell ledning

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Göteborg
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Göteborg
Sista ansökan: 2023-04-16

Masterprogram i Innovation och industriell ledning

Masterprogrammet i Innovation och industriell ledning rustar dig för en framtid som potentiell ledare i organisationer som verkar i en alltmer osäker och komplex värld, med snabbt skiftande marknader och teknologier. Som student på detta program kommer du att få en utbildning med starkt fokus på personlig och professionell utveckling, nära samarbete med industrin och goda möjligheter till utbytesstudier.

Om utbildningen

Masterprogrammet i innovation och industriell ledning fokuserar på frågan om hur man leder och styr organisationer i en oförutsägbar värld med snabbt ändrande teknologier och marknader. Moderna företag ställs inför komplexa industriella och finansiella utmaningar; särskilt i arbetet med att anpassa sig till teknologiska, finansiella, och konsumtionsrelaterade förändringar. Sådana förändringar är viktiga att anpassa sig till då de påverkar framtida lönsamhet och konkurrenskraft i företaget. För att möta global konkurrens behöver företag utveckla interna och externa analyser av industriella processer och marknadstillstånd med särskilt fokus på innovation, industriell dynamik och investeringar. Att avstå från förnyelse och utveckling av innovation innebär ett långtidshot för varje organisation.  

Förbereda dig för framtiden

Vårt program förbereder dig för en framtid som potentiell ledare i organisationer som verkar under osäkerhet i komplexa och snabbt föränderliga miljöer. Kurser, projektarbeten och uppsatsarbete fokuserar på att ge dig teorier, metoder och verktyg för att kunna analysera teoretiska och praktiska problem. Du förbereds även för att designa lösningar för organisationer som verkar på dynamiska marknader och med utvecklande teknologier.

Alla organisationer måste göra en avvägning mellan effektivitet och innovation, och balansera kortsiktig lönsamhet med långsiktig utveckling. Som student vid detta program kommer du att utveckla de kunskaper och förmågor som behövs för att överkomma dessa utmaningar. Vårt program betonar vikten av personlig och professionell utveckling vilket förbättrar ditt samarbete i grupp och dina ledarskapskunskaper. Detta hjälper dig även att planera din framtida karriär.

Engagerande utbildning och nära interaktion med industrin

Vi erbjuder ett mycket engagerande utbildningsupplägg. Programmet inkluderar en rad olika undervisningsmetoder och en blandning av individuellt arbete och grupparbete. Utöver det akademiska fokuset, adresserar vi i flera kurser även praktiska ledarskapsproblem, exempelvis genom att ta oss an verkliga företagsproblem. Programmet inkluderar en nära interaktion med näringslivet i olika sektorer, allt ifrån gästföreläsningar till grupparbeten där du arbetar med att lösa praktiska problem för företag.

Internationellt

En internationell atmosfär ger dig möjligheten att uppleva andra kulturer, förbättra dina kommuniceringskunskaper och bygga ett globalt nätverk av vänner. Som student på masterprogrammet i innovation och industriellt ledarskap kommer du ha flera möjligheter att resa utomlands under din studietid. På programmet har du en unik möjlighet att ansöka om ett stipendium som möjliggör att kunna utföra delar av din masteruppsats utomlands.

Du kan även välja att åka på utbyte och studera vid utländskt lärosäte alternativt ansöka om antagning för en double degree examen

 

Förkunskaper

Generella förkunskapskrav:   En kandidatexamen (motsvarande 180 högskolepoäng, hp) från ett internationellt erkänt universitet och kunskaper i engelska motsvarande studier i engelska på gymnasienivå, s.k. kurs Engelska 6/Engelska B eller motsvarande nivå från ett internationellt erkänt test. För mer information om de generella förkunskapskraven, se www.universityadmissions.se (engelska) och www.antagning.se (svenska).   Programspecifika förkunskapskrav:   Minst 15 hp i kurser inom ämnesområden relaterade till företagsekonomi, nationalekonomi, industrial management, innovation och/eller entreprenörskap, samt minst 15 hp i statistik eller 7,5 hp i statistik och 7,5 hp i kvantitativ metod och/eller matematik.

Examen & Intyg

Masterexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i Innovation och industriell ledning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön