Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i Ledarskap

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Göteborg
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-04-14

Masterprogram i Ledarskap

Masterprogrammet i Ledarskap erbjuder ett brett utbud av kurser i en intellektuellt utmanande miljö. Här kombineras teoretiska insikter med praktiska exempel från verkligheten.
Som student på programmet kommer du få diskutera komplexa problem inom strategi och ledarskap. Du får reflektera över din egen roll som ledare och fundera över hur företagsstrategier påverkar hållbar utveckling. Detta mångsidiga program ger dig flexibilitet att skräddarsy din utbildning utifrån dina egna intressen.

Om utbildningen

Globalisering, digitalisering, frågor om hållbarhet och en ökande ovisshet i omvärlden ställer högre krav på effektiva och ansvarsfulla ledare. Vårt program erbjuder dig möjligheten att utforska och utveckla din roll som ledare och förbereder dig för en karriär som ledare med ansvar för strategiska frågor.

Förbereder dig för ledarskap och strategiarbete

Programmet förbereder dig inför en roll som ledare och som ansvarig för strategiskt arbete i företag och i andra organisationer. Efter slutförda studier kommer du ha förmåga att hantera komplexa ledarskapsproblem samt förstå villkor för ledarskap inom ditt särskilda kompetensområde.

Du kommer utvecklas som ledare och få förståelse för vilken roll du kan spela för att bidra till en positiv samhällsutveckling.

Aktuella kurser baserade på senaste forskning

Våra lärare är aktivt engagerade, både innanför och utanför universitetet. Detta säkerställer att programmet bygger på den senaste internationella forskningen och att dina kurser förblir uppdaterade.

Dina kärnkurser täcker ett brett utbud av ämnen relaterade till ledarskap, strategi, förändringsarbete, hållbarhet, marknadsföring och finans. Våra valbara kurser uppdateras ständigt för att återspegla den senaste utvecklingen inom managementområdet. Du har också stora möjligheter att skräddarsy din utbildning utifrån individuella intressen och mål. Möjligheten till utbytesstudier ger dig chansen att samla på dig aktuella perspektiv i ännu större grad.

Tvärvetenskapliga kurser med stark hållbarhetsprofil

Kärnkurserna rustar dig för en förståelse av nyckelfrågorna inom ledarskap och strategi. Kurserna kombinerar teoretiska moment om individuellt-, företagsmässigt-, marknads- och ekonomiskt beteende med praktiska exempel från olika företag.

För att utvecklas till en framgångsrik ledare behöver du en mängd nödvändiga förmågor. I våra kärnkurser utvecklas din förmåga att kommunicera, samarbeta i grupp, uttrycka dig i skrift, samt ge och få prestationsfeedback och coachning. Programmets tvärdisciplinära karaktär tillåter dig reflektera kring din personliga ledarskapsambition och förmåga. Det hjälper dig även att utvecklas till en kunnig, effektiv, inspirerande och ansvarsfull ledare. Hållbarhetsfrågor är en nyckelkomponent i våra kurser. Detta kan du använda i ditt yrkesliv genom att utveckla hur det företag du kommer arbeta i kan bidra till en positiv samhällsutveckling.

Internationellt

Programmets internationella profil låter dig möta andra kulturer, förbättrar din kommunikationsförmåga och skapar grunden till ett globalt nätverk. Du kommer att vara en del av en dynamisk och internationell studentgrupp. Du kan även spendera utbytestid vid ett av våra partneruniversitet

Förkunskaper

Generella förkunskapskrav: En kandidatexamen (motsvarande 180 högskolepoäng, hp) från ett internationellt erkänt universitet och kunskaper i engelska motsvarande studier i engelska på gymnasienivå, s.k. kurs Engelska 6/Engelska B eller motsvarande nivå från ett internationellt erkänt test. För mer information om de generella förkunskapskraven, se www.universityadmissions.se (engelska) och www.antagning.se (svenska). Programspecifika förkunskapskrav: Minst 30 hp i ämnesområden relaterade till företagsekonomi, nationalekonomi, personal- och arbetsvetenskap, samt minst 15 hp i statistik, eller 7,5 hp i statistik och 7,5 hp i kvantitativa metoder och/eller matematik.

Examen & Intyg

Masterexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i Ledarskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: