Visa allastudier.se som: Mobil

Masteruppsats i svenska som andraspråk

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Distans
15 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Distans

Masteruppsats i svenska som andraspråk

Samhället blir i takt med ökad globalisering alltmer flerspråkigt. De flesta människor i Sverige är flerspråkiga, kommer i kontakt med flerspråkiga människor eller påverkas av den flerspråkiga situationen. Vill du fördjupa dina kunskaper i ämnet? Sök en kurs på avancerad nivå i svenska som andraspråk och fördjupa dina kunskaper om frågor av stor betydelse för samhällsutvecklingen. Avlagd magister/masterexamen ger dessutom behörighet att söka till forskarutbildning i svenska som andraspråk.

Kursen omfattar aktivt deltagande i en seminariegrupp samt en självständig och kvalificerad undersökning av ett vetenskapligt problem inom ämnesområdet svenska som andraspråk. Undersökningen redovisas i form av en vetenskaplig uppsats eller motsvarande med en engelsk sammanfattning.

Förkunskaper

Godkänt resultat på obligatoriska kurser på magisternivå. Detta förutsätter i sin tur kandidatexamen eller motsvarande med 90 hp i svenska som andraspråk, alternativt 90 hp i svenska språket/nordiska språk, engelska, franska, spanska eller tyska med språkvetenskaplig inriktning eller allmän språkvetenskap/lingvistik. Därutöver krävs Svenska B/Svenska 3 eller Engelska A/Engelska 5.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetJobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön