Visa allastudier.se som: Mobil

Masteruppsats i svenska som andraspråk

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2021 - Distans

Masteruppsats i svenska som andraspråk

Kursinnehåll:
Kursen SSA230, Masteruppsats i svenska som andraspråk, syftar till att leda fram till en uppsats på avancerad nivå i svenska som andraspråk. Kursen omfattar aktivt deltagande i arbetet inom seminariegrupper samt en självständig och teoretiskt förankrad undersökning av ett vetenskapligt problem inom ämnesområdet svenska som andraspråk. Resultaten av undersökningen redovisas i form av en vetenskaplig uppsats.

Kursen SSA230 är på avancerad nivå och ges på halvfart under vårterminen. Den ingår som en obligatorisk kurs i den rekommenderade studiegången för en masterexamen. För att vara behörig till SSA230 måste kurs SSA220 (magisteruppsats i svenska som andraspråk) samt kurserna SSA251, SSA252, SSA255, SSA256 och SSA260 vara avklarade med godkänt resultat.

I centrum för den rekommenderade studiegången står den flerspråkiga människan och det omgivande samhället. Utbildningen består av kurser på avancerad nivå, uppdelade på obligatoriska och valbara kurser som leder fram till en magister-/masterexamen. Magisterexamen ger behörighet att söka forskarutbildningen i svenska som andraspråk. Under den rekommenderade studiegången kommer du bland annat att läsa kurser som ger kunskap om andraspråksinlärning från ett kognitivt och socialt perspektiv, grundläggande litteracitet samt språkpolitik. I utbildningen får du också träning i teori och metod och akademiskt skrivande. Masteruppsatsen skrivs under utbildningens åttonde termin.

Kort om kursen:
På kursen SSA230 skriver du en masteruppsats i svenska som andraspråk. Uppsatsen består av en självständig och teoretiskt förankrad undersökning av ett vetenskapligt problem inom ämnesområdet svenska som andraspråk. Resultaten av undersökningen redovisas i form av en vetenskaplig uppsats. För att kunna antas till uppsatskursen måste du vara godkänd på kurserna SSA251, SSA252, SSA255, SSA256, SSA260 samt SSA220.

Efter studierna:
Efter masteruppsatsen kan du ta ut en masterexamen om du har de obligatoriska kurser som krävs samt erforderligt antal poäng i valbara kurser. En master- liksom magisterexamen ger behörighet att söka forskarutbildningen i svenska som andraspråk.

Undervisningsform:
SSA230 ges på halvfart, dvs. du läser kursen över en termin. Kursen går i stor utsträckning att läsa på distans men några obligatoriska seminarier på plats på universitetet förekommer. Kursen innehåller inga regelrätta undervisningspass, utan träffar med handledare. Beroende på handledare kan dessa träffar ske på plats på universitetet.

Behörighet och urval:
Avklarade kurser på avancerad nivå om minst 75 hp, varav 45 hp inom huvudområdet svenska som andraspråk, godkänd på kurserna SSA251 Andraspråksinlärning 1, SSA252 Andraspråksinlärning 2, SSA255 Grundläggande litteracitet i en flerspråkig kontext, SSA256 Metoder inom andraspråksforskning, SSA260 Språkanalys samt SSA220 Magisteruppsats i svenska som andraspråk om 15 hp. Avlagd kandidatexamen med 90 hp inklusive ett självständigt arbete om minst 15 hp i något av huvudområdena svenska som andraspråk, svenska språket/nordiska språk, engelska, franska, spanska eller tyska med språkvetenskaplig inriktning eller allmän språkvetenskap/lingvistik. Därutöver krävs Svenska B/Svenska 3 eller Engelska A/Engelska 5.

Förkunskaper

Avklarade kurser på avancerad nivå om minst 75 hp, varav 45 hp inom huvudområdet svenska som andraspråk, godkänd på kurserna SSA251 Andraspråksinlärning 1, SSA252 Andraspråksinlärning 2, SSA255 Grundläggande litteracitet i en flerspråkig kontext, SSA256 Metoder inom andraspråksforskning, SSA260 Språkanalys samt SSA220 Magisteruppsats i svenska som andraspråk om 15 hp. Avlagd kandidatexamen med 90 hp inklusive ett självständigt arbete om minst 15 hp i något av huvudområdena svenska som andraspråk, svenska språket/nordiska språk, engelska, franska, spanska eller tyska med språkvetenskaplig inriktning eller allmän språkvetenskap/lingvistik. Därutöver krävs Svenska B/Svenska 3 eller Engelska A/Engelska 5.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Masteruppsats i svenska som andraspråk

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: