Masteruppsats i svenska språket

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Vår 2024
2023-10-15

Göteborg
Höst 2023

Masteruppsats i svenska språket

Kursinnehåll:
Kursen SV2241, Masteruppsats i svenska språket (15 hp), syftar till att leda fram till en uppsats på avancerad nivå i svenska språket med vetenskaplig inriktning. Kursen omfattar aktivt deltagande i arbetet inom seminariegrupper samt en självständig och teoretiskt förankrad undersökning av ett vetenskapligt problem inom ämnesområdet svenska språket. Resultaten av undersökningen redovisas i form av en vetenskaplig uppsats. Kursen ges på halvfart.

Kort om kursen:
På kursen skriver du en masteruppsats i svenska språket. Uppsatsen består av en självständig och teoretiskt förankrad undersökning av ett vetenskapligt problem inom ämnesområdet svenska. Resultaten av undersökningen redovisas i form av en vetenskaplig uppsats. För att kunna antas till uppsatskursen måste du vara godkänd på kurserna SV2114 Språkvetenskapliga teorier (7,5 hp) och SV2140 Magisteruppsats i svenska språket (15 hp).

Efter studierna:
Efter masteruppsatsen kan du ta ut en masterexamen om du har de obligatoriska kurser som krävs samt erforderligt antal poäng i valbara kurser. En master- liksom magisterexamen ger behörighet att söka forskarutbildningen i nordiska språk.

Undervisningsform:
Kursen ges på halvfart, dvs. du läser kursen under en termin. Kursen går i stor utsträckning att läsa på distans men några obligatoriska seminarier på plats på universitetet förekommer. Kursen innehåller inga regelrätta undervisningspass, utan undervisningen består i träffar med handledare. Enligt överenskommelse med handledare kan dessa träffar ske på plats på universitetet, digitalt eller någon annanstans.

Förkunskaper

Kurser på Avancerad nivå om minst 75 hp, varav 45 hp inklusive magisteruppsats inom huvudområdet, samt godkänt resultat på kursen SV2114 Språkvetenskapliga teorier (7,5 hp) eller motsvarande kunskaper. Detta förutsätter i sin tur filosofie kandidatexamen med 90 hp i Svenska språket eller Nordiska språk, alternativt 60 hp i Svenska språket eller Nordiska språk och 90 hp i annat språkvetenskapligt ämne eller motsvarande kunskaper.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masteruppsats i svenska språket

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön