Visa allastudier.se som: Mobil

Matematisk logik för datavetenskap

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-04-14

Matematisk logik för datavetenskap

Kraftfulla verktyg för verifikation av programvaru- och hårdvarusystem utvecklats. Dessa verktyg förlitar sig på ett avgörande sätt i logiska tekniker.
Denna kurs ger en sund grund i logik och en kort introduktion till några logiska ramverk som används för att modellera, specificera och verifiera datorsystem. Grundläggande kunskaper i logik är en god grund för kurser i programverifiering, formella metoder och artificiell intelligens.
Kursen täcker sats- och predikatkalkyl och modellkontroll (model checking).
Mer konkret ger kursen en grundlig introduktion till grundläggande begrep inom logik såsom naturlig deduktion, semantik för både sats- och predikatkalkyl, sundhet och fullständighet, konjunktiva normalformer, Hornklausuler, oavgörbart och uttrycksfullhet av predikatlogik, plus en introduktion till modellkontroll (modelchecking): linjär temporallogik (LTL) och branching-tid temporallogik (CTL).

Förkunskaper

För att vara behörig till kursen ska studenten ha avklarat kurser för 105 hp inom datavetenskap eller matematik. Inklusive 7,5 hp i diskret matematik (till exempel DIT980 Diskret matematik för datavetare, Inledande algrebra delen av MMG200 Matematik 1, eller motsvarande). Följande kunskapsnivå i Engelska krävs; Engelska 6/Engelska B eller motsvarande från ett erkänt internationellt test, t.ex. TOELF, IELTS.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Matematisk logik för datavetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: