Visa allastudier.se som: Mobil

Materialitet i teori och praktik i det mykenska kärnområdet

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans, Göteborg
15 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
Vår 2021

Distans
Vår 2021

Materialitet i teori och praktik i det mykenska kärnområdet

Kursen vill fördjupa din kunskap om Medelhavsvärldens förhistoria med fokus på den sena egeiska bronsåldern i Argolis - det mykenska kärnområdet. Aspekter som i första hand belyser det mykenska samhällets sociala, ekonomiska och ideologiska struktur kommer att behandlas tematiskt. Kursen inleds med en grundläggande introduktion till olika aspekter av materialitet, det argiviska landskapets topografi och den historiska utvecklingen sedd i sin egeiska och europeiska kontext. Därefter specialstuderar du olika kontextuella aspekter av det arkeologiska materialet. Utifrån ett kritiskt tänkande ämnar kursen att med det arkeologiska materialet som utgångspunkt, både teoretiskt och i praktiken, problematisera relevant aktuell forskning.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs godkända studier som motsvarar kandidatexamen (180hp), med något av ämnena Antikens kultur och samhällsliv, Arkeologi, Klassiska språk eller Historia som huvudämne (90hp), alternativt Fil. Kand. examen (120p) med något av ämnena Antikens kultur och samhällsliv, Arkeologi, Klassiska språk eller Historia som huvudämne (60p), (enligt kursplaner gällande till och med 2007-06-30).

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Materialitet i teori och praktik i det mykenska kärnområdet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: