Medie- och kommunikationsvetenskap, fortsättningskurs

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Medie- och kommunikationsvetenskap, fortsättningskurs

Kort om kursen
I fortsättningskursen i medie- och kommunikationsvetenskap vidareutvecklar du dina kunskaper om betydelsen av medier och kommunikation i olika delar av samhället.

Kursen omfattar fyra delkurser som både introducerar övergripande teorier och analysmodeller och ger möjlighet till fördjupning i ett specialiserat tema inom ämnet. Den första delkursen fokuserar på betydelsen av regler, normer och idéer som rör kommunikationens roll i samhället. I den andra delkursen diskuterar vi hur ekonomiska, politiska och teknologiska villkor möjliggör och/eller förhindrar olika former av medier och kommunikation, med ett fokus på globalisering och digitalisering. Den tredje delkursen består av en djupdykning i ett utvalt forskningsområde tillsammans med en av institutionens forskare. I den fjärde delkursen förbereder du dig inför ett eget vetenskapligt arbete genom att göra en litteraturöversikt av aktuell forskningslitteratur.

Rekommenderad studiegång
Fortsättningskursen i medie- och kommunikationsvetenskap ingår även i Medie- och kommunikationsvetarprogrammet som leder till en kandidatexamen vilket ger behörighet till fortsatta studier på avancerad nivå.

Förkunskaper

En termins studier i Medie- och kommunikationsvetenskap, 30 hp

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Medie- och kommunikationsvetenskap, fortsättningskurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön