Visa allastudier.se som: Mobil

Medieproduktion

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-04-14

Medieproduktion

Kunskap inom digital medieproduktion är en allt mer efterfrågad kompetens inom många yrkesgrupper, som exempelvis kommunikatörer, journalister och lärare. På kursen, som har ett tydligt journalistiskt fokus, lär du dig att producera och designa i olika format för digital publicering. Du bygger en professionell webbplats med WordPress, med användarvänlighet och tillgänglighet i fokus. Du får spela in och redigera allt från enklare intervju-poddar till mer genomarbetade produktioner inom ljud och rörlig bild. Du lär dig olika inspelningstekniker och berättarformer som används vid produktion av webbradio och -tv.

Kursen består av fyra delkurser.

Att publicera
En introduktionskurs där vi lär oss vad som gäller när vi publicerar på internet. Lagar och regler, etik, och källkritik, upphovsrätt samt en del skrivandets hantverk.

Webbpublicering
Wordpress har utvecklats från att vara ett bloggverktyg till att bli den nya standarden för publicering på internet. Idag är det ett fullt utvecklat publiceringssystem som används till allt från enkla företagssajter till komplexa informationssystem som intranät och e-handelsplattformar.

Rörlig bild
Idag är det inte bara medieföretag som producerar tv, utan även organisationer, myndigheter och företag använder sig av rörlig bild för att nå ut med sina budskap. Du får en grundläggande förståelse och färdighet i produktion av rörlig bild på webben. Vi går igenom olika inspelningstekniker och berättarformer som används vid produktion av webb-tv. Det omfattar allt från rörlig bild producerad i mobilen till mer avancerade produktioner med professionell tv-utrustning.

Ljud
Poddlyssnandet har ökat kraftigt och alltfler upptäcker ljudmediets styrka för att nå ut med sitt innehåll.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Medieproduktion

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: