Visa allastudier.se som: Mobil

Mellan design och arkitektur

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Göteborg

Mellan design och arkitektur

Mellan Design och Arkitektur är en kurs på avancerad nivå vars syfte är att utveckla förståelse för olika former av boenden genom att betrakta dem som sammansättningar av komponenter, produkter och artefakter. Med utgångspunkt i samtida sociala, ekonomiska och miljömässiga utmaningar, både lokalt och globalt, syftar kursen till att skapa insikt om vilken roll design kan spela i konstruktionen av livsmiljöer. Kursen föreslår en öppenhet gentemot arkitektur som ett brett och mångfacetterat fält där det grundläggande förhållandet mellan producent och brukare ifrågasätts och där framtida och alternativa synsätt undersöks genom fysiska arbeten, skisser och prototyper.

Kursen är uppbyggd kring två arbetsuppgifter som löper över hela terminen: ett individuellt designprojekt och ett kollaborativt forskningsprojekt. Undervisningen består av individuell handledning, seminarier, gästföreläsningar och workshops. Schemalagda kurstillfällen äger rum ungefär varannan vecka, ibland flera dagar i följd.

Förkunskaper

För tillträde krävs minst 180hp inom design, arkitektur eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Mellan design och arkitektur

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: