Metod inklusive uppsatssamordning i statsvetenskap

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Höst 2023
2023-04-16

Göteborg
Vår 2023

Metod inklusive uppsatssamordning i statsvetenskap

På kursen lär du dig att behärska det vetenskapliga metodtänkandet och kommer att förbereda dig för uppsatsskrivande på grundnivå. Du studerar olika vetenskapsteoretiska grunder syn på kunskap. Du lär dig att utforma vetenskapliga undersökningar, att förstå relationen mellan problem och metod vilken metod krävs för att lösa det här problemet? respektive relationen mellan metod och slutsatsdragning vilka slutsatser tillåter metoden att jag drar ur undersökningen? Du tränas i att tillämpa några av de vanligaste samhällsvetenskapliga metoderna. Du får tillfälle att relatera metodfrågor till din egen planerade uppsats. Under kursen skriver du allt mer utvecklade självständiga PM om idéer, frågeställningar och metoder inför det kommande uppsatsarbetet på examensnivå. Kursen varvar föreläsningar med övningar och seminarier.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs godkänt i kurserna SK1113 Institutioner och aktörer i demokratin (15 högskolepoäng), SK1124 Politisk teori (7,5 högskolepoäng), SK1125 Internationell politik (7,5 högskolepoäng), SK1214 Demokrati och demokratisering i ett jämförande perspektiv (15 högskolepoäng) samt godkänt i en av kurserna SK1223 Tematisk fördjupning (15 högskolepoäng) eller SK1224 Miljöpolitikens villkor (15 högskolepoäng), eller motsvarande kunskaper.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Metod inklusive uppsatssamordning i statsvetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön