Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Vår 2021

Göteborg
Höst 2021
2021-04-14

Mikroteori

Kursen syftar till att ge fördjupade kunskaper i den mikroekonomiska teorin. Teorin för de enskilda konsumenternas och producenternas beteenden fördjupas och knyts samman i teorin för den allmänna jämvikten. Avvikelser från den fullkomliga konkurrensmodellen i form av t ex. konkurrensbegränsningar och externaliteter studeras. Teorierna utformas till en del med abstrakta symboler och i matematisk form i högre grad än i grundkursen.

En kurs i mikroekonomi är en god inkörsport till andra något mer specialiserade kurser såsom finansiell ekonomi, offentlig ekonomi eller miljöekonomi, vilka i sin tur kan leda till uppsatsskrivande där teorier och statistiska metoder användes.

NEK203 läses på fortsättningsnivå i nationalekonomi tillsammans med NEK201 Metoder för ekonomisk analys, NEK204 Makroteori, och NEK306 International Economics and Financial Markets. Kursen kan även läsas fristående. 

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs genomgångna kurser motsvarande "Nationalekonomi: grundkurs, 30 hp", varav minst 15hp (inklusive grundläggande mikroekonomi, 7,5hp) skall vara avslutade.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Mikroteori

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: