Visa allastudier.se som: Mobil

Miljöhistoria och ekokritik

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg
Sista ansökan: 2022-10-13

Miljöhistoria och ekokritik

Miljöhistoria studerar idéer och samhällsstrukturer som bär upp relationer mellan natur och kultur samt mellan människa och djur utifrån ett historiskt perspektiv. Ekokritiken är ett forskningsfält inom litteratur- och kulturstudier som analyserar hur den biologiska naturen representeras i olika estetiska former, t.ex. litteratur och konst. Med dessa utgångspunkter belyser vi hur förhållandet mellan människa och miljö förändrats historiskt och hur tankefigurer och kulturella representationer påverkar vår syn på naturen. Vi läser historiska texter och modern forskning, vi diskuterar skönlitteratur, ser på film och besöker Naturhistoriska museet.

Syftet med kursen är att ge dels en orientering i miljöfrågornas historiska dimensioner och dels analysverktyg för ett kritiskt förhållningssätt till vår tids teorier och debatter om miljö, klimat och hållbarhet.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Miljöhistoria och ekokritik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön