Miljömässiga effekter och konflikter i historiskt perspektiv

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Miljömässiga effekter och konflikter i historiskt perspektiv

Syftet med kursen är att kritiskt granska centrala begrepp inom miljöekonomisk teori genom användning av historisk analys. Vi kommer genomföra fallstudier på mikronivå och jämförande åtgärder för global förändring. Utvecklingen från manuell produktion i liten skala för lokal konsumtion till storskalig energiintensiv produktion för interregionala och globala marknader kräver energi, infrastruktur och institutionella regimer. Detta motiverar att användningen av, och konflikterna runt, naturresurser ges särskild uppmärksamhet i den miljöhistoriska analysen.

Förkunskaper

Behörig att antas till kursen är den som uppfyller villkor för fordringarna för kandidatexamen 180 hp, inklusive ett examensarbete på 15 hp. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B eller motsvarande resultat på ett internationellt erkänt test, till exempel TOEFL, IELTS.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Miljömässiga effekter och konflikter i historiskt perspektiv

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön