Visa allastudier.se som: Mobil

Miljöpolitik och institutioner

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Göteborg

Miljöpolitik och institutioner

Under kursen får studenterna fördjupad kännedom om hur samhället, via politiska åtgärder, försöker hantera och minska en rad miljöproblem såsom i den marina miljön, vatten- och landanvändning, biodiversitet och luftburna miljöproblem inklusive klimatförändringar. Kursen vilar på flera teoretiska ansatser, främst social dilemma teori, opinions- och beteendeteorier, institutionell teori, normativ politisk teori och spelteori.

Kursen inleds med en introduktion av centrala begreppet och teoretiska utgångspunkter med skriftlig examination. Därefter är kursen indelad i tre block som behandlar institutioners betydelse för miljöpolitik, normers inflytande på miljöbeteende, design av miljöpolitiska styrmedel. Dessa block avslutas med skriftlig och muntlig examination. Kursen avslutas med författandet av ett kurspapper i form av en forskningsplan. Kursen ges på engelska.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs godkänt på kursen SK2121 Statsvetenskaplig analys 15 högskolepoäng (hp) eller godkänt i minst 15 hp från kurser som läses inom programmen Masterprogrammet i europakunskap eller Masterprogrammet i internationell administration och global samhällsstyrning samt Engelska 6/Engelska B eller motsvarande kunskaper.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Miljöpolitik och institutioner

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: