Mjukvaruanalys och konstruktion

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Mjukvaruanalys och konstruktion

Syftet med kursen är att bekanta studenter med begrepp, metoder och verktyg för objektorienterad analys och design av programvarusystem, med betoning på metoder som används i stora produktutvecklingsprojekt. Kursen introducerar gemensamma designprinciper och modeller som stöder utvecklingen av underhållsvänlig, återanvändbar och utbyggbar programvara. Kursen ger en introduktion till UML.

Analys- och designmodeller uttrycks genom UML-modeller såsom användningsfallsdiagram, klassdiagram, sekvensdiagram och tillståndsdiagram. Dessutom introduceras tekniker och riktlinjer för analys av mjukvarudomäner och mjukvarukrav.

Förkunskaper

För och vara behörig till kursen ska studenten ha en godkänd 7,5 hp kurs i objektorienterad programmering (till exempel DIT042 objektorienterad programmering).

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Mjukvaruanalys och konstruktion

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön