Mjukvarukvalitet och testning

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Mjukvarukvalitet och testning

Kursen introducerar studenterna till begreppen samt vedertagen och beprövad praxis för kvalitetssäkring och testning inom programvaruteknik. Kursen har två allmänna teman: (1) kvalitetssäkringens roll i programvaruutveckling; (2) den roll som testning spelar vid kvalitetssäkring av programvara. Kursen introducerar begreppet programvarukvalitet. Studenterna lär sig om kvalitet och kvalitetssäkring.  De lär sig också metoder och tekniker både för att säkerställa kvaliteten på slutprodukten (ett programvarusystem eller en applikation) samt hur dessa kommer in under en utvecklingsprocess.

Kvalitetssäkringens roll beskrivs för programvara, för en programvaruprocess och för ett programvaruprojekt. Kursen förklarar hur dessa är relaterade i en organisation.

Förkunskaper

För att vara behörig till kursen ska studenten ha avklarat en 7,5 hp kurs i objektorienterad programmering (t.ex. DIT043 Objektorienterad programmering, 7,5 hp, eller motsvarande). Följande kunskapsnivå i Engelska krävs; Engelska 6/Engelska B eller motsvarande från ett erkänt internationellt test, t.ex. TOEFL, IELTS.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Mjukvarukvalitet och testning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön