Visa allastudier.se som: Mobil

Mjukvaruutvecklingsprocesser

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-04-14

Mjukvaruutvecklingsprocesser

Kursen introducerar studenterna till rollen som mjukvaruprocesser har vid utvecklingen av ett framgångsrikt mjukvaruprojekt. Kursen har två allmänna teman: (1) grunderna för mjukvaruprocesser; (2) mål och fördelar vid förbättringar av mjukvaruprocesser.

Det första allmänna temat ger en introduktion till grunderna för mjukvaruprocesser. Kursen spänner över traditionella såväl som agila mjukvaruutvecklingsmetoder. Nyckelroller, nyckelteknologier och nyckelaktiviteter i mjukvaruutvecklingspraxis behandlas och kopplas till de olika mjukvaruutvecklingsprocesserna.

Det andra allmänna temat försöker hitta en balans mellan att ge information om metoder för förbättring av mjukvaruprocesser som används i praktiken, och insikter som uppnåtts av akademisk forskning inom området. Att utveckla pålitlig programvara i tid och inom budget är ett utmanande problem för många organisationer. Ett fokus på förbättring av mjukvaruprocesser ger organisationen en större chans till framgång. I denna kurs kommer metoder, modeller och tekniker för mjukvaruprocessförbättring att studeras med fokus på praktisk användning. Hela livscykeln för en förbättringsinsats för mjukvaruprocesser behandlas, från framkallandet av förbättringsbehov, via definition av en förbättringsplan, till utvärdering av en förbättringsinsats.

Under kursen presenteras och diskuteras modeller och processer för förbättring av mjukvaruprocesser. Effekterna av att använda modellerna och processerna i en organisation kommer att undersökas ur organisatorisk- och ledningssynpunkt. Särskild vikt kommer att läggas vid praktiska problem såsom förändrade krav eller kravhantering, och relaterade problem som utmanar mjukvaruutvecklingsprocessen och slutresultatet, dvs mjukvaruprodukten. 

Förkunskaper

För att vara behörig till kursen ska studenten ha ett godkänt programmeringsprojekt om minst 7,5 hp (t.ex. DIT092 Miniprojekt: Team-programmering, eller motsvarande). Följande kunskapsnivå i Engelska krävs; Engelska 6/Engelska B eller motsvarande från ett erkänt internationellt test, t.ex. TOEFL, IELTS.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Mjukvaruutvecklingsprocesser

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: