Neuropsykologi

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
30 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Göteborg
Sista ansökan: 2023-04-16

Neuropsykologi

Kunskapen om hjärnans betydelse för tankar, känsloliv och beteende har under senare år växt sig allt starkare och har idag en naturlig plats inom psykologin, men också i samhällsdebatten.

Den här kursen ger dig en gedigen orientering i neuropsykologi, det kunskapsområde som beskriver sambanden mellan hjärna och beteende. Vi går igenom hur hjärnans utveckling och funktion påverkar möjligheten att tillgodogöra sig kunskap och hur våra olika tankeprocesser som minne, uppmärksamhet och språk är kopplade till hjärnans funktion.

Du lär dig också om vilken betydelse vår livsföring har för hjärnans funktion, samt hur skador, sjukdomar och psykiatriska tillstånd kan resultera i en nedsatt förmåga att förstå och agera i vardagen.

Kursen består av fyra delkurser. Efter en introduktion följer en genomgång av olika kognitiva funktionsområden och en översikt av kognitiva funktionsbegränsningar. Kursen avslutas sedan med en orientering i emotionell och social neuropsykologi.

Kursen kan specifikt passa dig som arbetar, eller vill arbeta, inom vård, omsorg eller pedagogik, exempelvis med personer som har funktionsnedsättningar relaterade till hjärnans funktion.  

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Neuropsykologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön