Visa allastudier.se som: Mobil

Nordiskt masterprogram i pedagogik med inriktning mot aktionsforskning

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Göteborg
120 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Göteborg

Nordiskt masterprogram i pedagogik med inriktning mot aktionsforskning

Programmet riktar sig till dig som är intresserad av att utveckla verksamheten i förskola/skola genom aktionsforskning. Aktionsforskning innebär att du som lärare granskar din egen praktik och prövar vägar för att utveckla den. Du arbetar med detta på egen hand eller tillsammans med dina kollegor. Genom processen kan ni utveckla förmågan att analysera den egna praktiken och dra slutsatser om hur praktiken ska utvecklas vidare. I studierna stärker du din professionella kompetens och får därigenom möjligheter att påverka både din egen undervisning och skolans utveckling. Hörnstenar i programmet är reflektion, kollegialt lärande och teorier om skolutveckling. I vår nordiska kontext utgår vi från demokrati och bildning som centrala aspekter av aktionsforskning.

Även du som inte bor i eller runt Göteborg har nu möjlighet att läsa programmet eftersom kurserna ges delvis på distans via inspelade föreläsningar och digitala seminarier och handledning. Två till tre tillfällen per termin förväntas du delta på plats i Göteborg och i övrigt kan du alltså följa utbildningen var du än är, med hjälp av din dator.

  • År 1 anknyter till skolutveckling generellt och aktionsforskning specifikt (Aktionsforskning och skolutveckling 15 hp; Aktionsforskning som forskningsfält 15 hp).
  • År 2 påbörjas ett utvecklingsarbete på egen arbetsplats kopplat till forskningsmetodik (Utvecklingsarbete och forskningsmetod 15 hp). En av fyra valbara kurser väljs för egen fördjupning (Handledning 15 hp, Pedagogiskt ledarskap 15 hp, Vuxnas lärande 15 hp, Forskningsmetodiska tekniker, 15 hp).
  • År 3 (Vetenskapsteori och metodologi 15 hp) samt ännu en av de fyra valbara kurserna (15 hp).
  • År 4 genomförs masteruppsatsen om 30 hp.

Programmet kvalificerar för forskarutbildning i pedagogiskt arbete.

Förkunskaper

För antagning till programmet krävs avlagd lärarexamen eller avlagd kandidatexamen med inriktning mot pedagogik eller didaktik om minst 180 högskolepoäng. För särskild behörighet krävs minst två års arbete om minst halvtid i pedagogisk yrkesverksamhet efter examen.

Examen & Intyg

Masterexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Nordiskt masterprogram i pedagogik med inriktning mot aktionsforskning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: