Visa allastudier.se som: Mobil

Oorganisk kemi

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Göteborg

Oorganisk kemi

Du finner den oorganiska kemin i alla grenar av kemisk verksamhet, både inom vetenskap och industriella tillämpningar. Kursen ger en kemisk "allmänbildning" som är ovärderlig, oavsett vilken inriktning du tänkt dig i ditt yrkesverksamma liv. Du får kunskaper om grundämnenas egenskaper och föreningar, det fasta tillståndet, olika former av kemisk bindning, komplexjämvikter, katalys och vad som styr molekylers geometri. Vi ger dig även grunder för att tolka UV- och IR-spektra, särskilt för koordinationsföreningar. De viktigaste reaktionsmekanismerna för övergångselementens komplex behandlas och du lär dig utnyttja dessa kunskaper i praktiska tillämpningar. Vi presenterar viktiga industriella processer för produktion av baskemikalier. Egenskaper hos element och föreningar systematiseras på ett begripligt sätt. Mycket tid avsätts till laborationer där du lär dig använda dina nyvunna kunskaper. KEM050 kursen är ett måste för en blivande kemist.

Förkunskaper

Godkänt resultat på kurs KEM011, Grundläggande kemi 1 (15 hp) och KEM021, Grundläggande kemi 2 (15 hp), eller motsvarande kunskaper.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Oorganisk kemi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: