Personlighet, psykisk hälsa och beroende

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Personlighet, psykisk hälsa och beroende

Ett beroende av alkohol eller narkotika påverkar hjärnan både fysiologiskt och psykologiskt och kan därmed påverka en persons psykiska hälsa och personlighet. I den här kursen får du kunskap om på vilka sätt detta sker, men också omvänt: hur människor med olika personlighetsegenskaper eller psykisk ohälsa lättare utvecklar beroende vid olika skeenden i livet.

Kursen vänder sig till dig som i ditt arbete eller på annat sätt, kommer i kontakt med personer som har problem med alkohol eller narkotika och som vill få fördjupad kunskap om hur psykologiska processer och psykiatriska svårigheter tar sig uttryck i ett beroende. Den passar också dig som har ett forskningsintresse och som vill läsa en kurs inom detta område inom ramen för en masterexamen.

Kursen är på avancerad nivå och ges på halvfart. Du behöver ha en högskoleutbildning med inriktning mot omsorg, vård eller behandling om minst 180 högskolepoäng. 

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs högskoleutbildning med inriktning mot omsorg, vård eller behandling om minst 180 högskolepoäng, varav minst 15 högskolepoäng i forskningsmetod, eller 180 högskolepoäng, varav minst 15 högskolepoäng i forskningsmetod, och minst 60 högskolepoäng i ämnet psykologi. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska B/Engelska 6.  

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Personlighet, psykisk hälsa och beroende

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön