Visa allastudier.se som: Mobil

Perspektiv på teaterhistorieskrivning

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Göteborg

Perspektiv på teaterhistorieskrivning

På kursen Perspektiv på teaterhistorieskrivning analyseras och diskuteras både teaterhistoriska verk och historisk forskning om scenkonst.

I centrum för kursen står analys och diskussion av grundläggande teori, principer och idéer som avgör hur teaterhistoriker utför forskning om scenkonst samt en diskussion om sådana saker som urval, analys, tolkning av empiriskt material och narrativa strukturer i den scenkonsthistoriska framställningen. I kursen behandlas kritiska och teoretiska perspektiv som på olika sätt problematiserar ett scenkonstverks historiska betydelse och dess historieskrivning.

Kursen ges som fristående kurs på halvfart dagtid under den första hälften av vårterminen och ingår även som obligatorisk kurs på Masterprogrammet Kritiska studier med inriktning mot teaterstudier.

Förkunskaper

För tillträde krävs avslutade kurser om minst 180 hp på grundnivå, varav minst 90 med progression i något ämne, där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15 hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Utöver detta krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Perspektiv på teaterhistorieskrivning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: