Visa allastudier.se som: Mobil

Pilgrimsvandringar och religiös turism

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans, Göteborg
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
Vår 2021

Distans
Vår 2021

Pilgrimsvandringar och religiös turism

Människan har länge sökt sig till platser som heliggjorts och blivit föremål för pilgrimsturer och vördnad, men också för konflikter. Under senare år har resande till religiösa vallfärdsmål ökat kraftigt globalt. Övergivna katolska pilgrimsleder har åter tagits i bruk och utgör idag mål för miljontals turister årligen. Kring städer som Jerusalem, Santiago de Compostela, Mecka och Amritsar har fullskaliga turistindustrier uppstått. Kursen tar upp centrala begrepp som pilgrimsvandring och religiös turism och belyser dessa fenomen med utgångspunkt i aktuell forskning inom området.

Förkunskaper

Kandidatexamen alternativt avslutade kurser om minst 180hp på grundnivå, varav minst 90hp med progression i något huvudområde där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5.    

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Pilgrimsvandringar och religiös turism

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: