Visa allastudier.se som: Mobil

Politiska och offentliga sfärer och rum i europeisk historia och kultur

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
10 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-04-14

Politiska och offentliga sfärer och rum i europeisk historia och kultur

Kursen uppmärksammar och problematiserar den politiska betydelsen av framväxten av offentliga, privata och hemliga sfärer och rum i europeisk historia och idag, ur olika perpsektiv. De av varandra beroende differentieringarna av de här tre sfärerna kan förstås som grundläggande förutsättningar för utvecklingen av kärnbegrepp och föreställningar om rättigheter och plikter, samhälle och stat, traditionella kungadömen och modern maktdelning. Kursen spårar olika kontexter för både begreppsliga och rumsliga gränsdragningar mellan offentliga, politiska och privata sfärer, från det grekiska agora, via republikanska och kejserliga Rom, medeltida och moderna Europa, fram till samtiden, där nya gränser mellan offentligt, hemligt och privat dras upp på nytt. Genom fokus på europeiska offentliga rum och innovativa politiska praktiker, tillåts studenten att kritiskt reflektera på de historiska och samtida förutsättningarna för tillgång till politiska sfärer under dess övergång till den digitala tidsåldern.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs en kandidatexamen (180hp) med minst 90hp i på varandra byggande kurser inom en och samma samhällsvetenskapliga disciplin, humanistiska disciplin eller motsvarande. Studenter vid juristprogrammet är också behöriga efter tre års studier (180 hp, motsvarande en kandidatexamen). Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Politiska och offentliga sfärer och rum i europeisk historia och kultur

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: