Visa allastudier.se som: Mobil

Psykologiska perspektiv på psykiatriska diagnoser

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-04-14

Psykologiska perspektiv på psykiatriska diagnoser

Kursen vänder sig till dig som har högskoleutbildning och vill fördjupa dina kunskaper om psykologiska perspektiv på psykiatriska diagnoser. Enligt Världshälsoorganisationen är det nödvändigt att utveckla psykosociala perspektiv och insatser inom sjukvården. Genom att patientens förståelse av sig själv och sin livssituation utvecklas och tillvaratas blir patienten en aktiv medskapare i utformningen av vården.

Syftet med kursen är att ge en överblick av psykologiska teorier och modeller som förklarar uppkomst och behandling av psykisk ohälsa. Områden såsom emotion, kognition, beteende och relationer kommer att kopplas till psykisk sjukdom. Under kursen behandlas också utvecklingen av de perspektiv som ligger till grund för psykiatriska diagnossystem och den psykiatriska vården.

Ett viktigt moment är att lära sig samt träna på att bemöta personer med psykisk sjukdom utifrån ett personcentrerat och etiskt förhållningssätt. Som student kommer du också att få reflektera över dina egna normer och värderingar och hur dessa kan påverka bemötande och behandling.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs 1) högskoleutbildning med inriktning mot omsorg, vård eller behandling om minst 180 hp, varav minst 15 hp i forskningsmetod, alternativt 2) högskoleutbildning om 180 hp, varav minst 15 hp i forskningsmetod, och minst 30 hp i ämnet psykologi. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska B/Engelska 6.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Psykologiska perspektiv på psykiatriska diagnoser

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: