Visa allastudier.se som: Mobil

Religionskritik och nyateism

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans, Göteborg
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Höst 2021
2021-04-14

Distans
Höst 2021
2021-04-14

Religionskritik och nyateism

Religionskritik har en lika lång historia som religionerna själva. Det har länge funnits en spänning mellan de som vill bevara och de som vill förändra religionernas innehåll, utformning och praktik. Under senare tid har religionskritiken kommit att förknippas med en alltmer högljudd grupp av så kallade nyateister: vad utmärker denna grupp? Vilka är deras argument och ståndpunkter, och hur organiserar de sig? Inom ramen för kursen läser och analyserar vi de främsta nyateistiska förespråkarna och placerar in dem i ett större religionskritiskt sammanhang.

Förkunskaper

Kandidatexamen alternativt avslutade kurser om minst 180hp på grundnivå, varav minst 90hp med progression i något huvudområde där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5.    

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Religionskritik och nyateism

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: