Visa allastudier.se som: Mobil

Religionskunskap 2 för gymnasielärare

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Göteborg

Religionskunskap 2 för gymnasielärare

Denna kurs behandlar religion i Sverige och västvärlden samt olika vetenskapliga perspektiv på hur religion kan studeras. I kursen fördjupas kunskaper om både kristendomen och andra religioner, dels utifrån historiska perspektiv som belyser hur religionerna har bidragit till att forma vår samtid, dels utifrån perspektiv som belyser hur religionerna kan förstås i samtiden. I delkurserna belyses hur övergripande samhälleliga förändringsprocesser har påverkat såväl kristendomen som andra delar av det samtida religiösa landskapet. Genom samtliga delkurser aktualiseras religionsdidaktiska problemställningar utifrån delkursernas tema, vilket syftar till att öva studenternas förmåga att använda olika typer av material i undervisning, men också till att förankra undervisning i teori. I kursen problematiseras också studiebesök i religiösa miljöer som undervisningsmetod.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat på minst 15 högskolepoäng från Religionskunskap 1 för gymnasielärare (LGRE10, 30 högskolepoäng) eller motsvarande kunskaper.  

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Religionskunskap 2 för gymnasielärare

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön