Visa allastudier.se som: Mobil

Religionskunskap 3 för gymnasielärare

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg

Religionskunskap 3 för gymnasielärare

Kursens övergripande tematik är religioners uttryck i myter, symboler och riter samt hur olika media och andra sociala kommunikationsformer genom historien format de sätt som religion uttrycks på. Under kursen behandlas centrala religionsvetenskapliga perspektiv på myter, symboler och riter för att belysa deras betydelse och funktion för såväl religiösa grupper som för individer. Relaterat till detta studeras hur förändringar i det mediala landskapet har påverkat och påverkar religioner, liksom hur man kan förhålla sig till media i studiet av religion och undervisningspraktik. Under kursen introduceras också religionspsykologisk teoribildning och hur man utifrån den kan förstå religioners och religiösa praktikers betydelse för människor.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat på minst 30 högskolepoäng från Religionskunskap 1 och 2 för gymnasielärare (LGRE10 och LGRE20), varav minst 5 högskolepoäng från LGRE20, eller motsvarande kunskaper.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Religionskunskap 3 för gymnasielärare

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön