Religionsvetenskap och teologi, examensarbete för masterexamen

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans, Göteborg
15 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Vår 2024

Göteborg
Höst 2024

Distans
Vår 2024

Distans
Höst 2024

Religionsvetenskap och teologi, examensarbete för masterexamen

Kursen består av författande av ett självständigt och kritiskt vetenskapligt arbete. Ämne och litteratur för uppsatsen väljs i samråd med handledare.
Uppsatsskrivandet är knutet till ett avancerat seminarium där studenten, förutom att framlägga och försvara sin egen uppsats, också självständigt ska opponera på en annan students uppsats. Studenten ska vara aktiv inom seminariet och visa förtrogenhet med ett vetenskapligt förhållnings- och arbetssätt. Eftersom kursen syftar till färdigställandet av ett vetenskapligt arbete av god kvalitet, ligger betoningen under kursens gång på uppövande av färdigheter i akademiskt skrivande och förmåga att tydligt kommunicera ett komplext teoretiskt material i skriftlig form. 

 

Förkunskaper

Godkänt magisterexamensarbete i Religionsvetenskap och teologi om 15hp samt godkända kurser i Religionsvetenskap och teologi på avancerad nivå om 45hp av relevans för examensarbetet, varav minst 7.5hp med metodisk inriktning, eller motsvarande. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Religionsvetenskap och teologi, examensarbete för masterexamen

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön