Samhälle, organisation och kommunikation

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Samhälle, organisation och kommunikation

Kursen är uppdelad i fyra delkurser som tar utgångspunkt både i organisationer och i samhället i stort. Med utgångspunkt i teorier om kommunikation riktad mot samhällsagendan planerar vi konkreta kommunikationsinsatser, både som uppdrag och externa uppdrag. Du producerar informationsmaterial utifrån på förhand givna mål, med avseende på bild, text och grafiska signaler. Projekten utmynnar i en diskussion om vilka möjligheter och hinder som kan uppstå för olika typer av organisationer, t. ex. kommersiella företag, myndigheter, politiska och ideella organisationer, vilket fördjupar din förståelse för demokratins spelplan i det digitala mediesamhället.

Rekommenderad studiegång
Kursen är en fördjupning för dig som läst 90hp medie- och kommunikationsvetenskap, skrivit ett självständigt examensarbete och har läst kursen MK1403 Analys av medier, opinioner och kommunikation (eller motsvarande).

Förkunskaper

För behörighet till kursen krävs dels 90hp inom huvudområdet medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande inklusive 15hp metod och 15hp självständigt arbete (examensarbete), dels godkänt resultat på kursen MK1403 Analys av medier, opinioner och kommunikation (30hp) eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Samhälle, organisation och kommunikation

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön